top of page

Opray Winfrey – Kendi gerçeğini yaşamak

Güncelleme tarihi: 5 Şub 2020

ATD 2019'da, dünya gözüyle presence’ı bu kadar güçlü bir kadını canlı dinlemek mümkün olduğu için şanslıyım. Yazacağım demiştim, blogun konusu Opray Winfrey olsun… Sahnede kaldığı süre boyunca en özet şunları dedi.










Bilmediğiniz hiçbir şey söylemeyeceğim ama hatırlatacaklarım olabilir..


▶️Her zaman gerçeğin peşinde olun. Bu bağ kurabileceğiniz en önemli yer. Her sabah uyanıp re-set butonuna basıyorum. Kendi gerçeğimi yeniden hatırlamak için…


▶️Kendinize her yeni gün yeni bir mindsetle başlama izni verin. İnsanın özüne yaklaşmasının tek yolu bu.. Her yeni gün yeniden sorun, amacımı yaşıyor muyum? Günümü a-ha anları ile doldurabiliyor muyum?


▶️İnsan canlı ve yapabilir bir varlık. Evet “yapabilir” Kendi gerceğine ulaşmak derin bir yolculuk.. Kendi gerceğiniz amacınızdır. Bu dünyaya ne bırakacagınıza olan niyetinizdir. 25 yıl boyunca başarılı olan showun tek nedeni bu.. Hepimiz aynı şeyi arıyoruz. İnsanlar daha fazla kendisi olmak istiyor ve hayat bunun tersi yönde akıyor. O zaman size önerim kendinizin ve diğerlerinin daha fazla kendi olmasına izin verin. Her gün kendi varlığınızı onurlandırıp onurlandırmadığınızı sorun. Kendine özen göstermeyen kimsenin başkasına özen gosterebileceğine inanmıyorum. Her an, yeni bir andır ve bence liderlik anlara doğmaktır. Her anda, tam o anda gösterdiğimiz varlık ve seçimlerimizdir.


▶️Hata yapabiliriz, egolarımıza göre kararlar alabiliriz, düşebilir ve görmeyebiliriz ama hayat her gün bizimle konuşur. Her gün.. ve duymayı başarırsak, tırnaklarımızla kazımamız gereken şeyleri görebilir, parlamamıza izin verebilir ve dünyadaki iyinin bir parçası olabiliriz.. Bu hem bireyler hem organizasyonlar için geçerli…


▶️Mükemmel olmaya inanmıyorum ama çabamızın wholeness- bütünlük için olması gerektiğine inanıyorum..


Ve en son sunucu şunu sordu: Bu delirmiş gibi görünen dünyada hala umutlu musunuz?

Oprah cevap verdi; insan potansiyelinin büyüklüğü karşısında umudumuzu yitirmek mi? Bence mümkün değil..

37 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page